gallery/rl20171111_151410
gallery/janine rond-4720
gallery/leontien rond-4728
gallery/simone rond-4662

Janine Siebesma

Leontien van Nesselrooij

Als Muziektherapeute weet ik wat de kracht van muziek kan zijn: expressie, communicatie en beleving. Muziek maken speelt een grote rol in mijn leven, in alle stijlen en op elke plek waar ik woon. Met dwarsfluit als mijn vaste compagnon.

In Zambia in een klein dorp, met opgroeiende kinderen als muziekvakleerkracht, overal ging ik op zoek naar samenspel.

In 2007 heeft dat geresulteerd in Four Flutes!

Sinds 1995 geef ik met plezier les in dwarsfluit- en samenspel aan zowel kinderen als volwassenen: www.fluitschoolleontien.nl

Optreden blijft een spannend en inspirerend onderdeel van het muzikaal proces. Het stimuleert om tot ”het beste” te komen met elkaar!

Op mijn 10e begonnen met het bespelen van de dwarsfluit. Na een jaar conservatorium te hebben gedaan in Utrecht besloot ik dat muziek mijn passie en grote hobby is.

­

Ik heb het geluk gehad altijd te mogen blijven musiceren in diverse orkesten en ensembles, zoals het Nijmeegs Studenten Orkest,  de Leeuwarder Bach Vereniging en het Stenden orkest.

­

Daarnaast heb ik  in een blaaskwintet gespeeld en lange tijd opgetreden met  harpiste Heleen Bartels en de pianist Jan van Egmond.

­

Nu al geruime tijd in Four Flutes en dat stemt mij zeer gelukkig!

gallery/marlies rond-4678

Wie zijn wij?

Vanaf 2007 speelt Four Flutes samen. Leontien, Simone en Janine eerst samen met Betty en sinds de zomer van 2016 met Marlies. Vanaf september 2017 versterkt Sonja Four Flutes, vandaar de nieuwe naam Four Flutes +.

Ons repertoire is veelzijdig: van klassiek tot filmmuziek en alles wat daartussen zit. Bij diverse muziekstukken maken we, naast de 4 c-fluiten, gebruik van de alt- en de basfluit. We laten ons regelmatig coachen door gerenomeerde docenten om inspiratie op te doen.

In april 2016 hebben we de 1ste prijs van het Benelux Fluitconcours voor Ensembles gewonnen. De jury was lovend over onze enthousiaste podiumpresentatie en uitstekende uitvoering.

 

Marlies de Jager

Fluitspelen doe ik vanaf mijn 11e en al snel was muziek maken mijn passie!

Vanaf het begin van mijn studie aan het conservatorium geef ik dwarsfluitles. Na mijn afstuderen werkte ik oa. bij Stretto in Stiens en bij het "IVAK" in Delfzijl. Nu heb ik mijn eigen lespraktijk in Drachten: www.fluitspel.nl

De fluitlessen combineer ik met het geven van muzieklessen aan kinderen en met het spelen in verschillende ensembles.

Zomer 2016 ben ik gevraagd het stokje van Betty Ekas over te nemen. Zeer vereerd en met veel plezier fluit ik nu mee in Four Flutes!

Sinds mijn 11e bespeel ik de dwarsfluit. Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium als 'docerend musicus dwarsfluit' en heb de Pabo afgerond.

Werken met kinderen en met muziek is mijn grote passie. Ik combineer beide in het geven van muzieklessen aan basisscholen, muziek-op-schoot lessen en AMV- en dwarsfluitlessen.

2007 was voor mij een belangrijk jaar, want ik startte toen mijn eigen muziekschool “Muziek compleet" : www.muziekcompleet.nl  en ik had het geluk dat ik werd gevraagd om in “Four Flutes” te komen spelen.

Daar heb ik nog nóóit spijt van gehad! Het is voor mij een bron van plezier en inspiratie om met deze bevlogen dames te mogen musiceren!

Simone Kampherbeek

Sonja de Haan

Na het volgen van AMV-, en blokfluitlessen, ben ik op 10 jarige leeftijd begonnen met dwarsfluitlessen. Het bleek een instrument op mijn lijf geschreven. Tijdens mijn tienerjaren heb ik veel concertjes gegeven met fluit en orgel als bezetting.

Het fluitspelen kreeg een vervolg aan het Prins Claus Conservatorium, waar ik in 1988 ben afgestudeerd met de vermelding zeer goed.

Na mijn studie ben ik als fluitiste en docente werkzaam geweest. Nog steeds vervul ik beide functies met veel plezier en versterk sinds september 2017 het ensemble Four Flutes Plus.

gallery/sonja1 vignet